Fem recerca per la salut de les persones

0
0
0
s2smodern

El SIDIAP inicia un cicle de xerrades científiques sobre informàtica i intel·ligència artificial aplicades a la recerca en salut

Durant els propers mesos, la unitat tecnològica de l’IDIAPJGol durà a terme tres sessions breus i una jornada final que abordaran des d’un punt de vista pràctic qüestions d’actualitat en l’àmbit de la investigació biomèdica

S3 IDIAP Seminars

El Sistema d'Informació per al Desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària (SIDIAP) ha posat en marxa els SIDIAP Seminar Series (S3), un cicle de quatre trobades científiques que volen oferir un espai de debat a tota la comunitat de l’IDIAPJGol interessada en els àmbits de la informàtica mèdica i la intel·ligència artificial (IA) aplicades a la recerca en salut.

Cadascuna de les activitats es durà a terme coincidint amb les quatre estacions de l’any. Les tres primeres trobades, que es faran a la primavera, a l’estiu i a la tardor de 2024, comptaran amb un sol ponent i tindran un format breu, mentre que la darrera, que es farà durant l’hivern vinent, a començament del 2025, serà una jornada centrada en la intel·ligència artificial aplicada a la recerca en Atenció Primària.

Seminari sobre ciència geoespacial

La primera sessió, que porta com a títol “Uncertainty and opportunities in geospatial Health applications”, tindrà lloc en format webinar el proper dijous 11 d’abril, a les 15 hores, i anirà a càrrec de Michael Desjardins, professor adjunt d’investigació en Epidemiologia del Spatial Science for Public Health Center de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health (Baltimore, EUA). El Dr. Desjardins ha obtingut diversos reconeixements, com el premi extraordinari de doctorat en Geografia (UNC-Charlotte, 2019).La seva investigació se centra en el vincle entre la salut i la geografia, i en aquest seminari web parlarà sobre les aplicacions en salut pública de la ciència geoespacial. Les inscripcions a aquest primer seminari ja estan obertes i ja us hi podeu apuntar.

La resta d’activitats dels S3 encara no tenen data. El seminari d’estiu tindrà lloc durant el mes de juliol i el de tardor, al mes d’octubre. Els dos s’oferiran en format híbrid (presencial i web) des de diverses unitats de suport a la recerca (USR) de l’IDIAPJGol. El de juliol porta com a títol “Anonimització de dades mitjançant tècniques d’intel·ligència artificial” i anirà a càrrec de Jordi Carrere Molina, investigador del SIDIAP. El del mes d’octubre es titula “Construcció i validació d’un nou índex de privació” i l’oferirà el també investigador del SIDIAP Roger Mallol Parera.

El cicle de trobades acabarà amb la jornada “Dades i models d’IA per a la recerca en Atenció Primària, que comptarà com a ponent principal amb el coordinador de la USR Catalunya Central, Josep Vidal Alaball,
El SIDIAP és una unitat tecnològica de l’IDIAPJGol i l’Institut Català de la Salut que té com a missió desenvolupar i mantenir una plataforma d’informació innovadora i d’excel·lència basada en la història clínica informatitzada, així com generar nou coneixements en els àmbits de la informàtica mèdica i la intel·ligència artificial en forma de noves dades, mètodes i models computacionals amb l’objectiu d’incrementar l’accés i el valor de les dades en l’àmbit de la investigació en Atenció Primària.

Els seminaris que tindran lloc a les USR complementaran les visites previstes al territori per aprofundir en la relació entre el SIDIAP i els investigadors de l’IDIAPJGol, tant des del punt de vista del suport a l’extracció de dades com també des del punt de vista de d’impulsar una recerca conjunta.

Inscriu-te a la primera sessió