Fem recerca per la salut de les persones

La nostra recerca

La nostra recerca

Tenim 36 grups acreditats que fan recerca a diferents àrees de la salut des de l’atenció primària.
SIDIAP

SIDIAP

Sistema d'Informació per al desenvolupament de la Investigació en Atenció Primària

 • ISOP

  L’IDIAPJGol formarà part d’un nou capítol europeu de l’ISoP

  La International Society of Pharmacovigilance (ISoP) ha aprovat crear un grup estable a Espanya d’aquest organisme dedicat a la farmacovigilància. L'IDIAPJGol en serà un dels impulsors i estarà representat per l'investigador Felipe Villalobos. isop

  LLegir més

 • Entrevista a Lars Bjerrum

  Lars Bjerrum: “Hi ha problemes globals que només es poden abordar des de la col·laboració internacional”

  Metge de família danès, professor de la Universitat de Copenhaguen i un dels principals experts europeus en resistències bacterianes, Lars Bjerrum s’ha incorporat recentment al Comitè Científic Extern del nostre Institut. Seva va ser una de les conferències durant l’acte d’entrega dels Ajuts a la Recerca en Atenció Primària IDIAPJGol-ICS, en la qual va tractar sobre la projecció internacional de l’IDIAPJGol.

  Lars

  LLegir més

 • Investigadors a l'estranger

  Coneix l’experiència dels nostres investigadors a l’estranger

  Les estades en centres de recerca d’altres països són una experiència de gran valor per als que ens dediquem a la recerca. Una oportunitat d’aprendre, de créixer personal i professionalment, de veure altres maneres de treballar i de fer xarxa amb experts de primer nivell internacional.

  fotovideos

  LLegir més

 • Entrevista a Felippe Lazar Neto

  Felippe Lazar Neto: “L'IDIAPJGol m'ha obert les portes a Europa”

  En la nostra aposta per la internacionalització, l’IDIAPJGol participem en projectes amb un impacte transfronterer. Un exemple és l’estudi sobre la vacunació per la COVID-19 en pacients oncològics de Felippe Lazar Neto, en el qual compara l’efectivitat de les vacunes entre Brasil i Espanya. Després de fer recerca en centres com l’Escola de Salut Pública de Harvard o el MD Anderson Cancer Center de Texas (EUA), aquest investigador brasiler especialista en càncer recentment ha fet una estada a l’IDIAPJGol per treballar dades amb el SIDIAP. Hem parlat amb ell per conèixer més detalls sobre l’estudi, la seva carrera i el que l’ha dut a casa nostra.Felippelazar

  LLegir més

 • Ajuts IDIAP-ICS 22

  IDIAPJGol i ICS atorguen ajuts per fer recerca en Atenció Primària a 23 investigadors/es

   

  Les diferents convocatòries d’ajuts i beques volen incrementar la recerca de qualitat en el primer nivell assistencial a través del finançament de projectes, tesis doctorals o estades a l’estranger. L’acte d’entrega ha comptat amb ponències i taules rodones que han fet palesa la projecció internacional de l’IDIAPJGol i el gran impacte que la recerca en Atenció Primària té en la ciutadania

  Acte entrega ajuts IDIAPJGol ICS 00

   

  LLegir més

 • Documental Essencials

  “Essencials” el documental de denúncia sobre l’Atenció Primària amb la investigadora Antonia Raya

  El passat dilluns va tenir lloc la “premiere” del documental Essencials de Raquel Bonell Barrachina a la Filmoteca de Catalunya. És un retrat del dia a dia de tres professionals de la salut, testimoniant la batalla per defensar el sistema públic, la dignitat de les persones que en són usuàries i la seva pròpia. Una de les professionals que vertebra el documental és Antonia Raya, infermera del CAP Raval i investigadora per l’IDIAPJGol.

  fotoEssencials

  LLegir més

 • Porgrama dels Ajuts ICS-IDIAP

  El programa de l’Entrega dels Ajuts de l’ICS-IDIAP Jordi Gol més internacional

  Tot el personal implicat a l’IDIAPJGol tenim marcat en vermell el 18 de maig ja que és un dels grans actes anuals que dona sentit a l’Institut. Fa uns dies us vam informar de la participació de Lars Bjerrum, professor de la Universitat de Copenhagen. Però avui ja us podem avançar directament tot el programa de l’Acte de Lliurament dels Ajuts de l’ICS-IDIAP.

  foto lars

  LLegir més

 • Premi CAMFiC

  Premi a Verònica Torras, metgessa resident de la USR Tarragona-Reus, premiada a les Jornades de Recerca de la CAMFiC

  Verònica Torras, metgessa resident de medicina familiar i comunitària que està cursant la tesi des de la USR Tarragona-Reus, va ser premiada el passat 4 de maig durant les Jornades de Recerca de Residents en Medicina Familiar i Comunitària de la CAMFiC. Va guanyar el primer premi de la convocatòria amb l’estudi “Efecte indirecte de la introducció de la pn13 en el calendari vacunal infantil, sobre la incidència de pneumònia per qualsevol causa en adults = 50 anys a Catalunya”.

  fotopremi

  LLegir més